<3

Har världens bästa vänner som överraskade mej då ja kom hem!
De kommer bli 3 härliga veckor här hemma!


home sweet home

Snart hemma i Vasa, sköönt!!


natten

Då va sista jobbdagen för dehär året avklarad. Ska upp halv 7 imårn å säga hejdå till mamman å barnen, sen tar ja nån timma längre tupplur innan ja å ska iväg. Har bestämt sista tyskalektion me Frau Heller imorgon kl tio, så de ska ja iväg på, och sen en sista julklappsjakt. Rummet ska städas upp ordentligt å sen ska de packas! Så de blir fullpackad dag!
Har suttit å fixat deras juklappar och kort nu ikväll, å ska nu äntligen gå å soova!



sista jobbdagen imorgon!

En jobbdag till!
Min värdfamilj åker till England tidigt på onsdag, så imoron blir alltså min sista jobbdag för det här året! Skönt!

Fy va härligt de kommer va att få komma hem!
De kommer kännas konstigt förståss, fast ja fattar väl int att ja e hemma förrän ja faktist e där. Fem månader har ja vart här nu, och ja, de har gått väldigt fort! Ändå känns de som en evighet sen ja va hemma, för de har varit fem otroligt fullspäckade månader, det har hänt massor. Det har varit skönt, härligt, jobbigt, stressigt, leidon.. ja allt! Vissa dagar har kunnat vara rent från helvetet från morgonen, medan andra har varit nå av de bästa i mitt liv!
Gissa om de kommer bli kul att träffa alla igen? Ska bli så jävla nice!

Helgen då, vi var till Zermatt, en alpby i södra Schweiz. Haha, kan ingen annat än igen säga WOW. Man blir alltid lika tagen då man kommer till nya ställen. Vi hade utsikt över Matterhorn från hotellet, vilken känsla då man vakna upp å såg det morgonen!
Vi åkte upp me gondoler med alla skidare och snowboardare. Liten ångest fick vi ju då vi nästan var de enda utan skidor. Fan, men nästa år måste de bli mer skidåkning.
Som högst var vi upp på 3800 meters höjd, Klein Matterhorn. Sista biten upp med gondolen där var för första gången hemskt. De va sån brant bergsvägg upp, så man kunde ju int undvika å tänka att nä-ä, nu fan kommer linan braka.
Uppe på den toppen gick vi upp i utsiktstornet, där lämnade vi inte länge.. pga att båda blev så yra å nästan svimfärdiga, luften var ju så tunn.

Utgång på kvällen till en bar som hette Snövit! Sen på söndagen gick vi runt i Zermatt, tog sedan tåget till Visp och satt på ett café i tre timmar och fördrev tiden tills klockan var sju och vi kunde gleisa hem!
Ett par veckor innan de kommer komma såna här helger igen!
Men ärligt talat, så kommer en gammal vanlig Ollishelg sitta bra efter allt det här!



Haha, sängen braka efter att Klara sku ta ett megahopp!



utsikt från hotellet














Toblerone

Sista helgen då före ja far hem på julledigt till Vasa!!
Ja å Klara sticker iväg ner genom hela Schweiz till Zermatt. Där finns Matterhorn, berget som finns på toblerone chokladen! Såå, nu blir de packning å sen iväg!


Sea Life

Helt slut efter denhär dagen. Full fart har det varit! Så ikväll blir de tidig läggdags.
Imoron ska vi lussa i Zürich, så de blir först jobb och sen iväg ti Klara å sedan lucia hela kvällen!







tisdag

Har inte tagit bilen till tyskalektionen sen slutet av sommaren, utan ja har alltid tagit tåget. Ikväll skulle ja hjälpa till med en födelsedagstårta så ja ville komma hem tidigare, därav tog ja bilen.
Egentligen ska de ta 30 min att köra, men gps:en var i andra  bilen som var borta, så ja tänkt att ja hittar säkert, bara ja hittar in till centrum av Singen så hittar ja tyskalärarinnans hus. Ja ha bara kört då de ha varit ljust tidigare, och de e en bra bit så men ja chansade.
De resultera i att ja körd förbi en avfart på motorvägen, och sen tog det tillslut närmare en timme att komma fram. Tur ja startade en timme före det började!
Tillbaka vägen fick ja ritad på ett papper, så då gick de smidigare!
Nä men vägarna e verkligen skit! De ingen belysning, smala å krogiga vägar å skyltarna ser man knappt. Så de e lätt man villar bort sig.

Blev just klar med tårtan, har lagad blå glasyr som ska vara vatten, sen ska vi imårn sätta på Ariel figurer. Vid lunchtid drar vi iväg med 6 småtjejer på födelsedagskalas till Konstanz för att gå på skattjakt i Sea Life. Fiskar, hajar pingviner å sånt, så de ska bli kul!



Nikolaus besök

Haha, ja måsta bara va hemma ikväll fö familjen hade fixat hit en Nikolaus gubbe! Alltså deras motsvarighet ti jultomten, fast här kommer han 5/6 december. Så just stappla två utklädda killar in, en klädd ti nikolaus å den andre nån som liknade en munk som tydligen skulle vara nån ond kille. Nikolaus läste nån dikt å sen fick barnen en liten säck var med godsaker. Tjejen var blyg men lillkillen han drog till med en liten sång för dem, sött!
Imårrån e den egentliga Nikolaus abend. Då kommer de komma en till playgroupen ja går på me killen också, så vi ska ta me en socka som han får stoppa nå godis i!








You can dance, you can jive. Having the time of your life!

Kul helg!
Efter födelsedagsfirandet på lördag drog vi i väg till Alexandra på lite förfest å sen ut å dansade till 90's musik!

Igår söndag hann vi bara gå ut å käka lunch och sedan drog ja å Klara till Oerlikon på Mamma Mia Musical! Den va helt otroligt bra! Redan från början fick vi gåshud, å man bara gapa genom hela showen, wow! Å vilket bra humör som lämnar på efter alla gamla ABBA-dängor! Skulle lätt gå å se den igen!


Vilken härlig dag!

Igår lämnade ja hemma pga Ella fyller 6 år idag, så ja ville va pigg å så då det skulle firas!

Idag har vi haft en jättemysig födelsedags frukost! Senare på eftermiddagen kommer farföräldrarna å fastern så då blir de kaffe å kaka. Ja tänker kör iväg ti en julmarknad i Radolfzell nu här emellan, måste börja på me lite julklappsjakt. Kanske de blir utgång i Zürich ikväll, måste höra av de andra tjejerna sen va som hittas på!



RSS 2.0