Mürren

Skön dag igen! Har verkligen vandrat idag! På vandervägar och uppe på branta små upptrampade snöstigar. När ja kom upp dit ja skulle satt ja en stund i en stug restaurang å sen fortsatte färden ner. Det var så otroligt tyst uppe i bergen, fastän man ibland möttes av offpist åkare eller andra som var ute å gick.
Nu sitter ja i baren här på hostellet med en ... Frida de här är till dej.. Rugenbräu! Lyssnar på hon i baren som pratar om sina kärleksproblem me de andra vid bardisken. Går int å undvika!

Tåget går 7, och efter en hel dag ute är de nice me att sitta här i värmen.
Väl i Zürich trippar ja iväg till Klara å kollar va hon håller på me!


















Grindelwald

Imorse gick ja ner till stationen och tog en vandringskarta. Hittade några passliga vintervandringar uppe i Grindelwald så jag la av dit. När ja väl kom dit var det en lång väg till självaste ledarna, så ja började gå, men hamnade förstås fel. Hade svängt fel på en väg så ja gick åt fel håll. Gick sedan tillbaka å tog den rätta vägen som bara var upp upp upp. Enda bort till de vandringsledar ja kollat på från början tog ja mej inte till. Tre timmar av vandring uppåt på vanliga vägar räckte för mej å mina ben idag!
Sen då ja kom tillbaka så gick ja till köket å laga lite mat. Var just ut en sväng runt kvarteret å tog ut lite mer pengar, och nuu blir de lugnt resten av kvällen. Ska försöka planera lite tills imorgon nu, idag blev de lite klumpigt!
Men underbart ändå, bilderna säger ingenting, att se bergen tona upp över sig rakt framför en, det är mäktigt!

Skön dag har det varit!



Nere i Interlaken, grått å trist.



Härlit uppe i Grindelwald, solen verkligen stekte!










härligt!!

Så va man framme på hostellet i Interlaken då!
Ja hade beställt ett enbäddsrum, nice då receptionisten säger " oh, we put you in a double room, if you don't mind?" Så här sitter ja i en stor dubbelsäng o ska se på en film. Är redan ivrig på att vakna upp imårn å bara sticka ut å hitta på nåt här! Happy hour mellan 6-7 får ja kanske heller inte missa. Nåja får se va som händer imårn!





juhuu!

Skön morgon!
Har gjort allt i min egen takt idag. Mamman var hemma så hon har vart med Petra, och jag har i princip slutat.
Ska hoppa på tåget till Singen snart å göra lite ärenden. Sen blir de en sväng till Lidl å handla lite käk och ikväll tågar ja ner till Interlaken!

Ja bestämde mej för att komma tillbaka hit nästa måndag och hjälpa till med Petra. Känner att ja inte kan säga hejdå idag, utan vill nog ännu komma hit. Ska fixa ihop något till barnen också som avskedspresent. Nu känns det verkligen overkligt att faktist säga hejdå snart. Men som sagt fattar man inte det ännu förrän man faktist står där i dörren påväg ut..

Nåja men nu ska saker fixas!


montag

Heljen kom o gick. Den spenderades i Zürich hos Klara i hennes nya lägenhet!

Idag har jag hjälpt Petra komma igång lite. Nu på kvällen gick vi in till Schaffhausen o ja visade lite grejor å sen åkte hon i till Zürich för au pair träff. Själv va ja int så intressera av det, så ja tog bussen tillbaka hit. Har gått å blivit förkyld nu också, mindre skönt. Så ska försöka ta det lugnt nu så de inte blir värre tills onsda då ja åker ner till alperna.

Imorgon kommer det bli en lång dag. Tur vi är två då, blir väl full rulle från 8 på morron till 7 på kvällen. Efter det är väl knappast nån av oss så ivriga på att hitta på nåt anar jag.

Nej men de känns bra det här, att sluta. Är ändå ganska mätt på dethär jobbet nu, så ska se till de blir en kul sista dag imårn med barnen!



Klara & Jessica då det var färdigmöblerat!

sååja

Har avverkat morgonen nu! Gick hur snabbt som helst. Bastukvällen igår var jäkligt skön, de blev två dopp i sjön med!
Nu ska ja slå en signal ti Klara å  åka dit å våldgästa där några timmar innan ja kommer tilbaka för kvällsbarnpassning. Sen tar jag heeelg!



sista natten

Såå, inatt är sista natten ja sover här i rummet. Idag var den sista dagen som ja hade med barnen själv. Ja å Nils var in en sväng till Schaffhausen å handlade lite mat, men annars har dagen varit vanlig, det har regnat hela dan så de har vart grått å trist.
Snart ska ja iväg till Zürich på nån slags bastukväll. Så hoppas de blir nice!
Imårn blir de jobb från 08:00 till 10:30 och sen från 18:00- 22:00. Första gången ja jobbar så, har alltid jobbat från 8-3. Sen spenderas väl resten av helgen i Zürich!




kvick dag

Ja dagen har gått fort, sov bättre inatt så kanske därför, humöret var mer på topp. Nåja, har börjat packa idag, känns konstigt för ja ska ju inte hem ännu, men måste flytta alla mina grejer. Nå men iallafall ska de bli kul att den nya tjejen kommer. Måndag - tisdag nästa vecka så hjälper ja henne att komma igång lite, sen på onsdag blir det hejdå Büsingen. Ja åker då ner till Interlaken och sover där i två nätter, tänkte mej lite vandring å så, bara slappna av. Sen kollar ja läget några nätter, får se vart ja far. Då Klara flyttar in i sin nya lägenhet får ja sova där i två veckor, innan de slutligen i mitten på februari verkligen är back to Vasa! Ska bli skönt, men är inte riktigt färdig här ännu!



bye bye tyskalektioner

Såå, då var det sista gången ja var till Frau Heller. Wow kommer verkligen att sakna det, första gången det verkligen har varit kul att lära sig ett språk. De rutinerna som tisdagar har varit, kommer inte mer nu. Åkte alltid till Singen till kl. 5-6. Gick runt i affärer, åt lite. Gick sedan till henne på lektion, hon gjorde te, snackade mest på om en massa intressant. Sen gick ja till stationen, köpte ett bröd å satte mej på tåget hem. Så har det vart typ varje tisdag/onsdag sen den 23 augusti. Och alltid me ett leende på läpparna efteråt, fastän de vart vissa jobbiga grammatik lektioner.
Ikväll då vi skulle säga hejdå, sa hon : "Oj Mikaela de ha varit så kul att få arbeta me dej, du har lärt dej så mycke på sån kort tid. Snälla, skicka ett e-mail om hur det går för dej sen, gör det! "

Så sånt blir man ju glad av att höra, att man faktist åstadkommit nåt!

Snart blir de läggdags, imårn ska ja börja städa rummet å packa ihop. Tänk de, packa ihop alla grejer, tur är då att det inte är så jättemycket. Det är väl mer att man packar ihop 7 månader av sitt liv, å sen bara sticker.



trög dag

Äntligen är dagen slut, den har vart bra men ja har mest haft leidon. Gårdagen var verkligen från helvetet. Humöret idag har varit käkk.. nä ska börja kolla på flygresor hem till Finland nu. Så som de sir ut nu så jobbar jag bara en vecka till. Stannar dock här lite längre å njuter av Schweiz, så tippar på att ja kommer hem mitten på februari. Beror på nu va ja hittar för flyg. Så tre nätter sover jag ännu själv i det här rummet. Då hon nya kommer ger ja rummet till henne, och sover i nån av barnens rum några nätter.
Sista tyskalektionen är det idag med, de e väl de enda som kommer vara nice idag. Drygt att ta sej dit å tibaks, men väl där så ska de bli kul hoppas jag!


16.1.2012

Fredag -  kul utgång i Schaffhausen med finskorna!
Lördag - kollade the girl with the dragon tattoo med Jannina å hennes kille. Sen till Rita och sovde där.
Söndag - Tidig väckning, dålig natt. Åkte iväg till Engelberg för att åka skidor. Det var kul till en början, tills ja märkte att ja blev helt svindlig å började må skit. Helt slut å trött tog ja mej igenom dagen, sen blev de lite after-ski och sen hoppa ja på tåget för en 3 timmars resa hem. Kom hem efter 9, slockna 10, men har sovit piss inatt.

Morgonen var ett helvete, var så slut. Som tur kom farföräldrarna vid 11 å hjälpte till. Fick sluta då å gå å lägga mej, har sovit nu från kl 12 o försökt ta igen lite energi. Vill verkligen va på topp nu resten av veckan. Som de va förra veckan! Nya tjejen kommer på fredag kväll, så nästa vecka är ja väl bara här å hjälper till nån dag, sen får ja se vad ja gör!

wohooo

Så ännu en vecka har gått! Idag har vart en bra dag, igår likaså, men på onsda var det leidon från morron till kväll. Så men idag åkte ja å Nils in till Schaffhausen till en lekpark uppe vid slottet Munot. De har varit riktit vårväder idag, skulle kunna vara Vasas april, men nej det här här deras vinter. Nu har vi gjort några masker att ha på ansiktet då det nästa månad är karneval. Mina planer för kvällen vet ja inte ännu, skulle vara skönt att bara gå ut i Schaffhausen en sväng och ta en rejäl sovmorgon imårn. Få se va som sker!






Tisdag

Hos frau Heller var det kul som vanligt. Det blev mer snackas om allt möjligt idag än nån grammatik. Inte mej emot, sitter hellre å pratar på tyska än sitter å försöker trycka i mej grammatiken.
Före tyskan gick ja in till Schaffhausen å fotade lite påvägen, mest från Büsingen för solen hade gått ner då ja närmade mej Schaffhausen.






kallt!

Värmesystemet har vart sönder nu i 2 dagar, så vi har eldat i kamin där uppe. Här nere i källaren hittade verkligen inte värmen så de va bara att sätta på sig massa me kläder igår då ja skulle sova.
Imorse började ja halv 8 å det var en lugn å skön morgon me barnen tills.. farföräldrarna ringer och säger att vi inte kan gå nånstans pga. att en man som ska fixa värmen kommer. Oturligt nog hade tjejen en speciell dag på dagis idag då de fick ta med egna leksaker. Wow vilket liv det blev då! Tror det är första gången hon blir arg för att vi inte kan gå till dagiset så fort som möjligt! Nåja de löste sig efter ett tag, och dagen har gått fort. Jehovas vittnen knackade på så det tog en stund, sen kom farföräldrarna tidigare idag. Värmen är fixad, så kallt inatt kommer de inte vara.
Ska iväg till Singen ikväll med, får se vad Frau Heller kommer säga när ja säger att ja inte kommer komma så många gånger till. Fast ja märker nu att ja försöker ta ut de bästa av dagarna, för ja vet det inte kommer vara så många kvar. Njuter av att leka med barnen och tålamodet är mycke längre! Nästa veckas fredag kommer den nya fick ja veta igår, så ja och barnen har bara en å en halv vecka ensamma tillsammans. Sen tror ja att ja ska hjälpa henne några dagar att komma igång! När man vet att nånting lider mot sitt slut så uppskattas det mycket mer!


härlig dag!

Dagen har gått jätte fort! Skön har den också varit och barnen har varit änglar!
Tänkte också säga att de inte blir många veckor kvar här för mej. Har bestämt mej för att sluta tidigare än det var tänkt. En ny tjej kommer komma denna vecka eller nästa. Jag bestämde det redan i november, tyckte att 6-7 månader får räcka. Älskar livet här, men jobbet kanske inte var helt rätt för mej, eller med andra ord vill ja inte jobba med det här enda till sommaren. Underbart har det iallfall varit, nu då ja ser tillbaka!
Ja kom hit utan nå barnerfarenhet, utan nå tyska kunskaper, engelskan var sådär och såklart utan nå erfarenhet av att bo utomlands. Nu ett halvår senare har tyskan verkligen blivit till något, engelskan är många många gånger förbättrad och bara alla dagar med barnen, resor och att bo här har gett mig en massa!
Ja har inget datum än när ja kommer hem, men det blir troligtvis i februari nångång!


nice helg!

Fredag tog vi det lugnt hos Klara. Lördagen var sedan fullspäckad, sushi i Zürich och sedan iväg på tåget.
Kollade runt på något att göra nånstans i Schweiz, till alperna kunde vi inte fara för att de va lavinfara, så vi bestämde oss för att bara far ner till Luzern. Jessica och Alexandra kom senare och hängde på ut i stan!
Så vi tog ett billigt hotell där och festade hela natten. Avslutade på en jäkla nice rock bar innan vi dro oss till hotellet. Idag käkade vi i Luzern och tog sedan tåget till Effretikon hem till Klara å har bara slöat.










veckan gick fort

Malin har vart här men åkte hem idag, så dagarna har gått fort! Kul är det då man är två! En dag kvar så är det helg och det smids redan planer.
Annars har ja nyheter ti mina vänner där hemma, men dem avslöjas väl efter helgen. Nu ska de sovas!

tillbaka till schweiz

Sista natten hemma i min egen säng nudå. Kan säga att de har varit underbart att få vara hemma i Vasa. Imårn kl 7 på mårån lyfter flyget från Vasa. När ja nästa gång landar i Vasa vet ja int ännu, de får tiden visa.

Har sagt hejdå till alla idag. När ja körde hem från Frida spelades de en gammal dänga på nrj. Sjöng de inte typiskt i den då "So now it's time to leave and make it alone" " bye bye bye" .

Nej men får se va livet där har att erbjuda nu!



RSS 2.0