lazy day

Idag åkte barnen iväg med farföräldarna på utflykt. Så för min del har det vart städning och matlagning. Sen for ja in till Schaffhausen för att träffa Aurelie, hon är ny au pair här från den franska delen av Schweiz. Vi käkade lite glass och sen visade ja henne runt stan. Kul att ha nån till att hänga med här!


oojaa

Idag har jag och barnen gjort vårt eget Sea Life här i huset. Med fiskar och andra undervattensdjur, sen överraskade vi farföräldrarna med det då de kom!
Har tyskaläxa som ja knappt fattar nåt av att göra, förstås skjuter man upp det till dagen före, men ja ska försöka ta mej igenom den.

Annars har ja glömt å skriva... att ja kommer få designa en t-shirt! Eller egentligen ska ja teckna om och sedan skriva någon text.. Det är från host-pappans företag som de ska göra nya t-shirts. Så ja har fått information nu och ska teckna upp några exemplar. Så om de gillar det ja gjort så trycker de det, om inte så vet ja inte.. tror de fixar nån annan att göra det bättre då. Men ja hoppas de gillar vad jag gjort. Fast har inte börjat ännu, har några veckor på mej!



Charmen och jag för ett par år sen.. 19 hela år blev hon ju i heljen!

There's something about this place

Heljen har vart jättekul som vanligt. Igår träffade ja Monica, sen kom Ninni, Lotta och Laura och vi hängde bara runt i nå barer. När Monica sen började jobba åkte ja till Neuhausen, en stadsdel i Schaffhausen hem till Laura där hon och de andra tjejerna var. Sen körde vi ut till Ninnis by där det var nåt festas pågång, men vi stannade inte länge utan åkte tillbaka in till stan igen och var där resten av natten.
Idag har ja hängt me Monica vid floden, båda var så trötta så vi har bara suttit och slappat med nån cider och pizza. Det har vart en medeltidsmarknad här i heljen också så vi gick och kollade lite på den.
Har en ny arbetsvecka framför mej, så stupar väl i säng så småningom.









lite bilder från kvällen

oh nej

Haha, det gick från 30 grader till nu 18 grader och regn på mindre än en dag.. va fan hände?
Nej men skulle gå ut igår, men hittade inte nån nyckel, och jag hade bråttom till bussen så ja var tvungen att springa. Sen skickade ja sms till host-mamman för hon var ute om hon kunde lämna en nyckel ute nånstans till mej sen. Sen efter ett tag märkte ja att bussen inte skulle komma, den hade slutat åka den tiden, så var tvungen att vänta i 40 min tills den egentligen skulle komma. När ja sedan kom hem efter 12 tiden så slapp ja inte in i huset, ingen nyckel. Hon svarade inte i telefonen sin, och ja ville inte ringa till hemtelefon för den dundrar i hela huset. Men ja gick runt huset några varv för att se om nåt fönster var uppe, sen ifall nån bil var olåst ifall ja var tvungen att sov ute. Ringde på dörren men ingen öppnade.. Men sen ringde ja nå gånger till så till sist vaknade hon och kom och öppna.. vilken tur.

Hängde i Lions med Monica, det gick jättebra för henne!
Annars så missade ja ett rullskrinnsdisco i 80-tals anda igår. Skulle vart kul att gå på det, men det var i Zürich, och min plånbok och energi var inte det bästa igår.

Ska åka in till stan igen om några timmar med Monica, sitta i nån bar eller nåt före hon börjar jobba igen, man kan inte direkt hänga vid floden idag i regnet, synd.



Monica och Malin i Domino förra heljen!





tjopp

Regnet kom och gick. Det har vart hett här fortfarande. De ha vari en skön vecka, skönt me helj också. Läste just lite Cinderella för barnen, mysigt så här på kvällen. Men ska in till stan å möta upp Monica nu, hon ska testa jobba i Lions, så ja ska dit en sväng å hänga!

nu kom regnet

Fan.. okej de e skönt me lite regn, har vart sån bastu här nu så svetten har bara runnit. Fast gärna sol till heljen..
Idag åkte Malin hem, kommer sakna henne, de har vart jättekul att ha henne här en vecka, men tyvärr måste hon också åka hem och fortsätta med sitt.
Har suttit vid Rhen idag igen och bara tagit det lugnt, fast inne i Schaffhausen. Ja var egentligen inte alls påväg nånstnans sen på kvällen, men Monica ville gå ut på en öl så vi har varit ute en stund nu, sen kom Ninni och Lotta också en sväng. Vid en bar som hette Cuba Club hade de ladies night så vi alla fick hem en ros! Nu blir de läggdags, de blir en lång dag imorron för mej och mormorn!


34

34 grader i skuggan har det nu varit i snart en vecka.. Det är varmare än en södersemester känns det som, de verkligen steker. Vi har badat mycke varje dag, både från gården och från en annan familj längre bort längs Rhen. Kvällarna e så härliga då det ännu är varmt och skönt och man bara kan sitta ute nånstans längs floden.
Idag kom mormorn från England, hon e riktigt trevlig o pratar rikti ren engelska så de ska bli kul att ha henne här en vecka nu att snacka med.
Snart ska ja å Malin in till Singen på lite shopping, sedan ska ja på min första tyskalektion! De e privatlektion med en dam så får se hur det går, de börjar väl lossna lite mer tyska-prat för mej nu hoppas jag. Antar vi lämnar i Schaffhausen sedan, sitter ute nånstans och kanske går en sväng till Lions sedan.

Heljen var annars också väldigt kul, kräftskivan var bäst, sedan for vi ut och dansade och kom hem halv sju på morronen. Mitt i tågresan medan vi sov kom konduktörerna och väckte oss och vi måsta byta till buss sista halva vägen hem, sånt är störande för det enda man vill 5-6 på morron är att komma hem och sova fort. Annars är de inte nå problem med att vara ute på klubbar i Zürich till 4-5, men sen måste man räkna med hemresan på knappa 1 timme, och sedan antingen första bussen till Büsingen som åker kl.7, eller taxi. Så oja, gissa om man är slut på en söndag.

Sätter in bilder senare då ja överfört dem till datorn.

kräftskiva

Kul kväll var det igår! Vi skulle ta taxi hem men liftade istället = mer pengar över tills ikväll!
De blir nån slags kräftskiva i Zürich vi skall till. Alla ska ha med något, jag och Malin tänkte baka kladdkaka, men vi märkte just att sockret var slut så vi blir tvungna att köpa glass istället.
De e 30 grader så vi svettas verkligen sönder! Men ser fram emot kvällen, ska bli jättekul!


lions

Igår utomhusbassäng hela dagen och ida har vi vart på sea life i Konstanz! Nu ska vi ut till lions här i Schaffhausen!


hot

De e värmebölja här nu, mellan 25-30 har det vart å ska vara några dagar tror jag. Malin kom hit idag och ska vara här en vecka, jättekul! Vi ska väl göra nå utflykter och sånt antar jag, lättare att göra då man e två. Annars var vi ut till en sjö idag, solade och badade, har inte simmat sen sist hon var här så det var väl på tiden att komma sej i vattnet igen!

Street paraden var..

grym!!
Har aldrig varit med om något liknande förr. Så mycket folk, och så mycket musik.. överallt!
De sa att ca. 1 miljon mäniskor väntades vara där, då det nu var 20 års jubileum. Och ja det var tjockt med folk. Stora scener med dj:ar, som om det var konsert, och människor som dansade. Stora lastbilar med mäniskor och dj som dundrade längs gatorna. Street paraden var nu den största technoparaden i hela Europa. Det spelades alltså mest techno och house musik där. Vissa dj:ar var jättebra, medan andra bara spelade nån konstig dunkadunka.
Vädret var stekande hett, de hade duschar som var igång hela tiden så folk kunde springa genom dem, en slags tunnel av duschar. 
Det viktigaste glömde ja ju förståss hemma, kameran!! Skulle haft så mycke roliga bilder att visa om ja bara hade med den, men nej, den låg här på laddnings idag då ja kom hem. Har filmat och tagit bilder med telefonen men får ju inte in dem på datorn så de skiter sej.


Men ja såhär såg det ut längs sjön.. packat!

Street parade

Snart hoppar ja på tåget till Zürich. Ska sova vid Jessica inatt och sen imoron bär de av på Zürich Street Parade hela dagen och hela natten, ska bli så jäkla kul!


Wohoo

Har fixat internet! Första kvällen ja kan sitta på nete efter kl 20:00! Problemet? Tjaa de va bara att byta uttag där ja sätter i internetstöpseln.. Så här ha gått å fundera i en månad va fanken som är felet, å så va de bara att byta stöpsel.
Nåja, dagen ha vari bra. De har satt upp gungor vid församlingshuset bara 20 meter från vårt hus, så ja misstänker de kommer bli många turer dit den närmaste tiden.
Kom just hem från en liten cykeltur. Cyklade in till Schaffhausen och satte mej på en bänk längs floden och tecknade lite. Det är verkligen ett riktigt cykelsamhälle här. De känns som alla cyklar, överallt. Har nog aldrig sett så många cyklister någon annanstans än här omkring.

Igår var ja till en sportplan bakom Munot, slottet inne i stan. Hade bara hunnit cykla 10 minuter hemifrån innan de började ösregna, så var tvungen att sitta under ett träd i 20 minuter innan ja kunde fortsätta. Sen föll jag också så tummen e blå och känns kaputt. När ja sen hittade en väg upp till sportplan var motivationen borta så de blev inte så mycket träning.

Ska masa mej till Singen imorgon igen, stad på tyska sidan. Mycket billigare shopping där än i Schweiz. Är tvungen att fixa lite grejer inför heljen.

Idag är det annars exakt en månad sen ja kom. De ha gått jättefort, känns som ja kom för en vecka sen bara. Men de har hänt så mycke så dagarna bara rusar fram. Mittiallt kommer de väl vara jul och ja kommer till Vasa igen på lite ledigt. Nog om de kommer gå i denhär takten!


Jag, Jessica och Kajsa på Kaufleuten. Svettigt inne på dansgolvet.

Utkast: Aug. 8, 2011

Kul helj har det varit!
Hela dan i Zürich, väskan min brakade, så den är nu kaputt, köpte sedan en ny piercingboll som ja sedan var försvunnen igen på natten, köpte nya klackskor , som ja sedan då vi skulle gå ut märkte att ja hade köpt en 38 och en 39.. Nåja, alla kort har ja iallafall kvar denhär gången, som tur! 
Vi gick sen på förfest, vi var tjejer från 4 olika länder,kul! Sedan blev de utgång, nattklubben vi var till var enorm, och dyr! Inträde kostade ca. 22 euro, och en vanlig drink.... 15 euro! De e ju i franc såklart men om man räknar om.. Gissa om man avstår drinkarna på såna klubbar då de e såna djävulspriser! Men kul kväll med mycke dans!
Drog till Jessica för att sova sen, men de blev ca 4-5 timmars sömn innan ja hoppade på tåget till Zürich Huvudstation för att möta Mia, och sedan tåga till Schaffhausen. Vi for till Rhenfallen. Europas största vattenfall, bara 15 min från var jag bor! Kan int annat säga än att det va mäktigt, de var inte så högt på höjden, men brett och grymma vattenmassor som föll. Spenderade några timmar där och sedan nån timme inne i stan. Ja var så slut efter en festnatt och hela dan på språng så tog bussen hem en 5 tiden. Nu e ja pank och ska försöka ta de lugnt hela veckan, Zürich street parade väntar nästa lördag! Massor med folk som bara paraderar genom stan, David Guetta såg ja skulle dj:a i stan nånstans också.

Idag har de vari en skön dag, barnen ha vari snälla och relativt lugna. Blev så glad på morgonen då jag och tjejen var ensamma en stund och hon utbrast " Yahoo, now it's a little bit Miki and Ella time, yes! Only Miki and Ella".

Har laddat om bilder 4 gånger nu men de har tiltat varje gång ja sku publicera, tålamodet rök så här kommer bara en, laddar flera en annan dag då internet e på min sida..










heljen fullbokad

Ska in till Zürich om några timmar och träffa Jessica, lite shopping och sånt å sen åker vi väl till henne och drar ut senare ikväll. Imorgon kommer troligtvis Mia hit till Schaffhausen så ska vi kolla Rhenfallen!
Var en sväng till Lions igår men var så trött så tog bussen redan kl. 11 hem.
Nu frukost!


mittwoch

Idag har hela dan gått åt att förebereda för kalas för killen som har fyllt 2, och nu fira honom.
Har också fått tillbaka mitt tåg och busskort ja tappade i lördags. Trodde nån hade tagit det men tydligen har nån hittat det och lämnat in det som tur!
Tror ja snart åker in till Schaffhausen en sväng, en festival har börjat idag så kanske de händer nåt kul!


Härligt!

Sent på lördagen fick jag och Mia ( tjej från finland) tag på varandra och bestämde vi skulle åka iväg på söndagen. Hon gav mej tågtider så ja hoppade bara på tåget sen p åsöndagmorgon från Schaffhausen och hon hoppade på där hon bodde och vi skulle mötas i Meiringen. Ja hade inte hunnit kolla upp var det låg, så de första ja frågade av henne då vi kom fram var att var i Scwheiz är vi riktit? Tydligen var vi riktit i mitten av Schweiz, tpg 3 timmar dit med tåg.

Mia had kollat upp nåt ställen vi skulle besöka, så de fösta var nån slags vandringsled som hette Aareschlucht och sedan ett vattenfall där Scherlock Holmes ska ha dött som hette Reichenbachfall. Bara på tågresan dit var utsikten underbar, sen då vi började vandra omkring. Herregud. Ja ha egentligen int sitt nå mycke av Schweiz ännu, men kan säga att allt ja sitt hittills är nog de finaste ja ha sitt. De e otroligt hu vackert de e här.
Vi sökte efter vattenfallet hur länge som helst, när vi sedan gav upp o tänkte vi måste börja hitta ner till Meiringen och sedan se på nå tåg hem, när vi sedan såg en skylt där de sto de va 15 minuter bort. Så vi sprang snabbt dit upp ändå. Kom hem halv 12, var inte riktit meningen så sent, men de e Schweiz nationaldag idag så ja e ledig, = sovmoron!

Laddar upp några bilder, men en bild tar typ 5 min att ladda så tyvärr har ja int tålamod me så många :)




















RSS 2.0